Новини
Kia EV9 отримав бажану золоту нагороду на Міжнародній премії за досягнення в галузі дизайну (IDEA) 2024 року

Kia EV9 отримав бажану золоту нагороду на Міжнародній премії за досягнення в галузі дизайну (IDEA) 2024 року

2024-09-21

Kia EV9 отримав бажану золоту нагороду на Міжнародній премії за досягнення в галузі дизайну (IDEA) 2024 року, яку вручає Міжнародне товариство дизайнерів Америки (IDSA).

 

Ця нагорода стала першою золотою нагородою IDEA для Kia, а також першою з трьох найважливіших світових нагород у галузі дизайну для бренду після успіху EV9 у номінації Red Dot «Кращий з кращих» та iF Design Gold на початку цього року.

 

Kia отримала престижну золоту нагороду в категорії «Автомобілі та транспорт» за свій повністю електричний флагманський позашляховик EV9 на церемонії нагородження IDEA 2024, яка відбулася 12 вересня в Palmer Events Center в Остіні, штат Техас. Ця нагорода підкреслює досконалість та оригінальність дизайну EV9, а також інноваційний характер відомої творчої філософії Kia «Opposites United» («Протилежності об'єднані»).

 

EV9 уособлює суть концепції «Opposites United», яка використовує творчу напругу, породжену розбіжністю цінностей природи та сучасності для створення гармонійного цілого.

 

Ця філософія надихнула дизайнерів Kia відмовитися від традиційного мислення і створити революційний електромобіль зі сміливим та автентичним характером, розширюючи межі дизайну, зручності використання, можливостей підключення та екологічної відповідальності.

 

Чіткі лінії та гладкі поверхні характеризують EV9, а фірмові риси, такі як «обличчя цифрового тигра», решітка радіатора з цифровими візерунками та вертикальні фари, додають йому унікальної футуристичної привабливості. Ці естетичні якості допомогли EV9 отримати найвищі нагороди Red Dot та iF Design, а також золото на виставці IDEA 2024.

 

Цього року IDEA відзначає 44-ту річницю, що робить її однією з найстаріших і найпрестижніших світових програм нагородження в галузі дизайну. Щорічний конкурс не піддається впливу мінливих модних тенденцій чи швидкоплинного стилю, а зосереджується виключно на виявленні та вшануванні вершин досконалості в дизайні. Золота нагорода EV9 у категорії «Автомобілі та транспорт» була присуджена через сім років після того, як у 2017 році IDEA присудила бронзову нагороду концептуальному автомобілю Kia Telluride Concept.

 

Повністю електричний семимісний позашляховик став першим серійним автомобілем, що втілив у собі 10 «обов'язкових» екологічних елементів Kia, які згодом з'явилися у всіх нових моделях бренду, і втілює прагнення Kia до розробки природних та біологічних матеріалів.

 

З моменту запуску у 2023 році EV9 завдяки своїм дизайнерським цінностям та широкій привабливості для клієнтів досягнув флагманського світового успіху. На додаток до нагород Red Dot, iF Design та IDEA, EV9 отримав два трофеї на World Car Awards 2024 як загальний переможець («Всесвітній автомобіль року») та найкращий електромобіль («Всесвітній електромобіль»).