Новини
Kia представить в Женеві оновлений гібридний кросовер Niro

Kia представить в Женеві оновлений гібридний кросовер Niro

2019-02-28

П'ятого березня в рамках щорічного міжнародного автосалону у Женеві компанія Kia Motors представить оновлений гібридний кросовер Niro. Дизайн автомобіля став співзвучним електромобілю e-Niro, істотно розширено список опцій, в тому числі за рахунок нової мультимедійної системи з екраном діагоналлю 10,25 дюйма.

 

Менш ніж за тиждень шанувальники бренду Kia побачать рестайлінгову версію гібридної моделі Niro. Автомобіль, який з моменту дебюту у 2016 році розійшовся накладом 270 000 примірників, отримає оновлений дизайн в стилі електричний версії e-Niro, поліпшені матеріали оздоблення інтер'єру, а також цілий ряд нових опцій. Зміни торкнуться як стандартної версії Niro, так і гібриду із можливістю підзарядки.

 

 

Дизайн

 

Автомобіль отримав нові бампери, фари, видозмінену фірмову решітку радіатора «Ніс тигра». В цілому всі зміни працюють на те, щоб досить спокійний до цього автомобіль, виглядав більш динамічним і навіть агресивним. Особливо звертають на себе увагу більш рубана і акцентована решітка радіатора, нова проекційна оптика, а також світлодіодні фари Ice Cube, які відтепер нагадують спрямовані вперед наконечники стріл.

 

«Корма» змінилася не настільки суттєво, проте нові блоки задньої світлодіодної оптики виглядають ефектніше попередніх.

 

Довершують список екстер'єрних нововведень два варіанти 16-дюймових колісних дисків, а також нові 18-дюймові двоколірні колісні диски, які входять до переліку оснащення різних версій оновленого Niro.

 

Інтер'єр

 

Працюючи над інтер'єром оновленої моделі, дизайнери Kia зосередилися на поліпшенні якості оздоблювальних матеріалів і насиченні опціями, що раніше були недоступні покупцям даної моделі.

 

Верхня частина приладової панелі оброблена новим софт-тач матеріалом, тоді як фронтальна частина хизується елегантним оздобленням з чорного глянцю з акцентами зі сріблястого або матового хрому.

 

Шанувальникам більш динамічної їзди, напевно, припаде до смаку той факт, що управляти перемиканням передач роботизованої коробки передач в ручному режимі можна і підрульовими «пелюстками».

 

Ножний механічний привід стоянкового гальма поступився місцем електронному «ручнику», який активується клавішею на центральному тунелі. До речі, автомобіль також отримав задні гальмівні диски більшого діаметру.

 

Мультимедіа

 

 

В якості опції доступна нова 7-дюймова повністю цифрова панель приладів, а також мультимедійна система з велетенським сенсорним екраном діагоналлю 10,25 дюйма. Мультимедійна система, окрім відмінної якості зображення, здатна синхронізуватися по Bluetooth з двома мобільними пристроями одночасно, природно є можливість синхронізації по протоколам Apple CarPlay і Android Auto. Завдяки функції поділу і спеціальним віджетам, мультимедійна система здатна комбінувати функціональну і розважальну інформацію (наприклад, одночасно відображати дані навігаційної системи і програвача музики або ж параметри роботи гібридної трансмісії і прогноз погоди).

 

Нова мультимедійна система є частиною комплексу UVO CONNECT, який має доступ в інтернет і здатний в режимі реального часу постачати водієві інформацію про трафік, прогноз погоди, ціни на паливо, парковки і вартість стоянки, визначні пам'ятки і багато іншого. Також власники зможуть скористатися спеціальним мобільним додатком, що дозволяє дистанційно завантажувати маршрут майбутньої поїздки, перевіряти місцезнаходження авто, отримувати повідомлення про технічний стан і т.д.

 

Безпека

 

І без того великий набір систем безпеки, доступний покупцям Kia Niro сьогодні, поповниться інтелектуальним круїз-контролем з функцією старт / стоп. З цією системою автомобіль може не тільки підтримувати задану швидкість і дистанцію до авто, що рухається попереду, а й здійснювати повну зупинку в тому випадку, якщо машина попереду також зупиняється, після чого відновлювати рух.

 

До систем автономного водіння другого рівня відноситься система Lane Following Assist, яка на швидкостях від нуля до 180 км/год здатна, відстежуючи трафік і дорожню розмітку, не просто підтримувати відстань і швидкість, а й асистувати водієві під час зміни смуги руху.

 

Гібридний силовий агрегат

 

Як і раніше, базова версія Kia Niro оснащується 1.6-літровим бензиновим двигуном, електромотором і батареєю ємністю 1,56 кВт. Гібрид із функцією підзарядки комплектується батареєю на 8,9 кВт, що забезпечує до 49 кілометрів пробігу (за методикою WLTP).

 

В Україні оновлений Niro з'явиться не раніше другої половини 2019 року.